Headerfoto

Aneroid, wie of wat is dat?Even voorstellen,

Mijn naam is Henk Modderman alias Aneroid.

Ik ben voor mijn hobby met modelvliegtuigen aan het vliegen en dat doe ik voornamelijk op het voormalige Vliegkamp Valkenburg alwaar ik lid ben van Model Vlieg Klub Valkenburg. Op dit moment (mei 2017) ben ik in het bezit van een elektro-zweefvliegtuig maar in de nabije toekomst is een motorvliegtuig ook nog in beeld.

Het verhaal achter de naam Aneroid:

Jaren geleden in de 27MC (CB) tijd waar ik ook met veel plezier aan meedeed ontbrak er nog een leuke nickname voor mezelf en op een gegeven moment kwam ik al bladerend in een encyclopedie het woord aneroid tegen en dat vond ik wel mooi en een beetje apart klinken. Op dat moment besloot ik dat ik de naam Aneroid zou gaan gebruiken als mijn nickname.

Toen ik in mei 2005 een eigen weblog over mijn toenmalige modelzeil-hobby wilde beginnen leek het me dan ook een leuk idee om het domein aneroid.nl te laten registreren en zo geschiedde ...

Na een aantal jaren met veel plezier gezeild te hebben met diverse modelzeilboten en daarna ook nog een paar jaar gevlogen te hebben met modelvliegtuigen waarvan ik ook steeds verslag deed op aneroid.nl hield ik de rc-hobby helemaal voor gezien en ben ik mij gaan toeleggen op de modeltreinenhobby.

Maar begin februari 2017 heb ik besloten om vanwege problemen met mijn gezondheid toch maar weer met de modelspoorhobby te stoppen.

Op 15 mei 2017 heb ik een Hype Relax II zweefvliegtuig aangeschaft waarmee ik op 23 mei 2017 een eerste vlucht (maiden) heb gemaakt op voormalig Vliegkamp Valkenburg!

Ik heb gevlogen bij Model Vlieg Klub Valkenburg waar ik meteen (weer) lid van ben geworden want dat is heel gezellig en dan ben ik meteen ook lid van de KNVvL en daarmee ook verzekerd want dat is ook een heel belangrijk onderdeel van de hobby.

De website aneroid.nl gaat dus inmiddels al een aantal hobby's mee want ik verander gewoonweg steeds het onderwerp ...


Aneroid's logo:
Voor dit logo/avatar/icon/favicon heb ik mij destijds laten inspireren door de zeer sprekende kleurencombinatie op de verpakking van mijn Micro Magic modelzeilboot en die heb ik altijd zo gelaten want hij bevalt mij nog steeds prima en is inmiddels alom bekend geraakt.Hier een Engelstalige uitleg waar de naam Aneroid oorspronkelijk vandaan komt:
What is an aneroid barometer?


An aneroid barometer is a metal barometer, with an almost airless box with air pressure.
It measures the pressure differences of air. The degree of structure of the box by the surrounding air is possible by using a needle on a distribution.

The Barometer works on the principle of series-switched aneroid (vacuum) boxes or capsules (known as jewel case inserts of Vidi). These cases are usually made of phosphor-bronze or beryllium-copper. If air pressure rise than the boxes are more pressed in, the boxes are less pressed by low air pressure. Through a lever system, these changes were transferred to a needle that moves over a scale.

Most home barometers are aneroid barometers. In Surveying (barometric elevation) make this system of sophisticated barometers (aneroid Paulin) service to the elevation of different points to be determined.

A barometer usually contains mercury, the aneroid barometer contains no mercury. The aneroid barometer is only used for weather forecasts to measure and record.